Naar inhoud

Winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Artikel: Een campagne opzetten? Alles kan bij Difrax!

Een campagne opzetten? Alles kan bij Difrax!
Marketing stage

Een campagne opzetten? Alles kan bij Difrax!

Hi, mijn naam is Anyl! Ik ben een derdejaarsstudent Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb vijf maanden stage gelopen bij Difrax en daarbij veel ervaring opgedaan die ik graag met jullie wil delen.

Tijdens mijn stage moest ik vanuit mijn studie een "leave behind" maken. Dit houdt in dat ik aan een groot project meewerk waarbij ik mijn eigen kennis en strategieën moest implementeren. Na overleg met mijn begeleider besloten we dat ik de Difrax bekercampagne mocht opzetten.

Jaarlijks houdt Difrax een bekercampagne om de bekendheid van de producten te vergroten. Dit jaar had ik de volledige regie over de werkzaamheden van dit project. Omdat Difrax bij elke campagne een standaardtakenpakket heeft, hield ik mij, naast het uitvoeren van deze taken, ook bezig met het uitvoeren van een onderzoek over wat Difrax kan implementeren om hun bekercampagne te verbeteren.

De bekercampagne

Tijdens de bekercampagne heb ik veel verschillende taken uitgevoerd. Ik was verantwoordelijk voor het bedenken, schrijven en uitvoeren van een social media plan. Hierbij creëerde ik gevarieerde en passende posts die de mooie drinkbekers goed uitlichtten en vertegenwoordigden. Ook zorgde ik voor extra het beeldmateriaal om de rijkheid van de producten te laten zien. Ik werkte nauw samen met het designteam en ik mocht soms zelf ook beeldmateriaal maken.

Daarnaast heb ik veel samengewerkt met influencers en brand representatives om via hun kanalen de consumenten te bereiken. Hierbij heb ik contact gelegd met influencers, content bedacht, en contracten en briefings opgesteld.

Naast social media heb ik ook andere taken binnen de campagne uitgevoerd. Zo heb ik een LinkedIn-post, nieuwsbrieven en blogs geschreven, en advertenties gecreëerd.

Het onderzoek

Naast het uitvoeren van het standaardtakenpakket van de campagne, was het mijn taak om te achterhalen hoe de bekercampagne verbeterd kon worden. Hiervoor deed ik onderzoek naar eerdere Difrax campagnes keek ik naar de concurrenten, de doelgroep en de verschillende strategieën. Op basis hiervan maakte ik een voorstel.

Het leuke was dat ik dit voorstel gelijk mocht implementeren. Ik heb de statistieken geanalyseerd om te bepalen welke strategieën succesvol waren geweest en welke niet. Op basis van deze conclusies, schreef ik een plan voor de komende jaren.

Om dit te realiseren, werkte ik nauw samen met mijn collega’s van de marketing- en designafdeling, maar ik had ook veel zelfstandige taken. Er werden veel verantwoordelijkheden aan mij toevertrouwd, waardoor ik veel mogelijkheden kreeg om gebruik te maken van mijn creativiteit en kennis.

Nog veel meer

Naast de bekercampagne heb ik natuurlijk nog veel meer taken uitgevoerd. Zo heb ik meerdere blogs mogen schrijven, flyers en advertenties gemaakt, en winacties bedacht. Ook heb ik beeldmateriaal gemaakt, zoals foto's voor winacties en filmpjes met professionals. Daarnaast heb ik meegeholpen bij een testpanel, wat inhoudt dat Difrax-producten worden getest door een groep testmama’s.

Door mijn Franse achtergrond heb ik me veel beziggehouden met de Franse social media kanalen. Dit betekende dat ik posts mocht bedenken en maken, het versturen van cadeaupakketten naar zwangere influencers, het regelen van samenwerkingen en nog veel meer.

Werken op de marketingafdeling van Difrax is erg gevarieerd. Je krijgt een goed inzicht in de verschillende taken binnen een marketingafdeling en je mag aan veel activiteiten meedoen. Je krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheden, waardoor je zeker niet stilzit!

Difrax als bedrijf

Heel erg leuk al die mogelijkheden, maar hoe is Difrax als bedrijf? Naast het takenpakket is het natuurlijk ook belangrijk dat er een leuke sfeer is op je stageplek. Bij Difrax zit je zeker op de goede plek. Difrax is een klein bedrijf met zo’n 35 medewerkers, waar iedereen nauw samenwerkt en gelijk wordt behandeld. Dit zorgt voor een hechte en fijne sfeer.

Je kunt bij iedereen binnenlopen, dus ben je benieuwd naar de werkzaamheden van andere teams, wees dan niet bang langs te lopen! Vraag of je mee mag doen of uitleg kunt krijgen. Daar staan ze zeker open voor!

Difrax doet veel aan teambuilding. Tijdens mijn stage heb ik veel verjaardagen mogen vieren, paaseieren gezocht met het hele team, een lentelunch meegemaakt, deelgenomen aan de maandagmiddagborrels, ochtendgymnastiek gedaan en in de pauze heel veel gekletst!

Difrax, iets voor mij?

Bent jij op zoek naar een creatieve en gevarieerde stage, waar veel mogelijkheden zijn en je veel verantwoordelijkheden krijgt, in een hecht team? Dan is Difrax zeker iets voor jouw!