Stage bij Difrax: Een creatief avontuur Naar inhoud

Winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Artikel: Stage bij Difrax: Een creatief avontuur

Stage bij Difrax: Een creatief avontuur - Difrax
Marketing stage

Stage bij Difrax: Een creatief avontuur

Hallo allemaal! Mijn naam is Imane, een enthousiaste tweedejaars student commerciële economie aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb het afgelopen halfjaar een meewerkstage gevolgd bij de marketingafdeling van Difrax. Ik neem jullie graag mee in mijn avontuur bij Difrax!

Takenpakket

Voor creatieve vrijheid ben je bij Difrax op het juiste adres. Ik mocht mij namelijk bezighouden met de boeiende wereld van social media. Zo kreeg ik de verantwoordelijkheid om posts en story’s te creëren voor de Difrax socials. Daarnaast hield ik contact met BN’ers om speciale VIP pakketten te sturen en startte ik samenwerkingen op met geschikte influencers om bijvoorbeeld de Difrax S-fles, bekers of fopspenen te promoten.

Maar mijn takenpakket was nog breder dan dat. Ik werd betrokken bij het schrijven van blogs en leerde stapsgewijs hoe ik de tekst SEO proof kon maken. Een ander interessant aspect van mijn stage was het opstellen van een marketing guideline voor distributeurs (een informatieboekje om de distribiteurs een handje op weg te helpen met het inzetten van bijvoorbeeld een advertentie, een beurs, social media ed.) en startte   een onderzoek  naar het zoekgedrag van (nieuwe) ouders en op welke kanalen zij informatie over het ouderschap en producten zochten. Het gaf me de kans om betrokken te zijn bij het internationale aspect van het bedrijf en tegelijkertijd mijn analytische vaardigheden te ontwikkelen. Zo had ik een stage vol variatie en verveelde ik mij nooit.

Stage marketing

Flexibiliteit

Wat me opviel tijdens mijn stage bij Difrax was de ongelooflijke flexibiliteit die het bedrijf bood. Tijdens mijn stage bij Difrax had ik de mogelijkheid om flexibel mijn werkdag in te delen. Ik kon tussen 7:30 en 9:30 uur binnenkomen, waardoor ik mijn dag kon aanpassen aan mijn behoefte. Zo maakte ik altijd mijn planningen in Trello, een tool waarmee ik mijn projecten kon managen. Dit helpt mij orde te brengen in de taken die ik krijg. Ik voelde me altijd ondersteund en gewaardeerd, en er was ruimte voor mijn persoonlijke behoefte. Zo kreeg ik de mogelijkheid om vijf minuten te nemen voor het gebed. Zo kon ik weer helemaal zen verder met mijn werkzaamheden.

Warmte in het team!

Difrax is een warm en hecht bedrijf. Er is geen echte hiërarchie. Zelfs met de voormalige CEO Vivienne van Eijkelenborg was het contact vrij informeel. Ook met vergaderingen ben je als stagiair(e) welkom met jouw mening. Bij Difrax werd ik aangemoedigd om mijn ideeën te delen en creatief mee te denken. Mijn mening en inbreng werden altijd gewaardeerd, ongeacht mijn functie als stagiair. De afdelingen werken nauw met elkaar samen en niemand is een onbekende. Als team maken we bijna elke dag een wandeling en werden er met regelmaat lunches georganiseerd. Hierdoor kregen we beter de kans elkaar te leren kennen en we konden natuurlijk ook genieten van de gezelligheid.

Terugblik

Als ik terugkijk op mijn stageperiode bij Difrax ben ik blij dat ik de kans heb gekregen om bij zo’n fijn bedrijf ervaring op te doen. De 20 weken vlogen voorbij en ik heb een periode doorgemaakt van groei en leermogelijkheden. Ik heb echt heel veel geleerd van mijn begeleiders Debbie en Linda en daar ben ik hun heel erg dankbaar voor. Mijn stage bij Difrax heeft mij ook geïnspireerd. Ik weet nu dat marketing mijn grootste interesse heeft. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat mijn stage bij Difrax een ervaring was die ik nooit zal vergeten.

Mijn avontuur bij Difrax is zeker nog niet voorbij want ik mag in de zomerperiode extra werken bij Difrax!

Gerelateerde blogs

Hi, mijn naam is Anyl! Ik ben een derdejaarsstudent Creative...