Hands-free Borstkolf Instructies
Difrax - A little help
Hands-free Borstkolf instructies
Welkom op de instructiepagina over de Hands-free borstkolf! Hier vind je stapsgewijze uitleg en handige tips en video's om je op weg te helpen. Of je nu een beginner bent of op zoek bent naar meer inhoudelijke informatie, deze pagina biedt je duidelijke en praktische handleidingen. Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice wanneer je extra hulp nodig hebt.
Difrax Hands-free Borstkolf
In elkaar zetten
Difrax Hands-free Borstkolf
Uit elkaar halen
Difrax Hands-free Borstkolf
Melk over schenken
About
Multi-column
Quickguide
Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.
Veelgestelde vragen over de Hands-free Borstkolf
Gebruik
De Difrax Hands-free Borstkolf is een 2 fase kolf. Fase 1 is de stimulatiestand. De kolf maakt korte aanzuigingen om een toeschietreflex op te wekken. Dit betekent dat de melk gaat stromen. Wij adviseren om in fase 1 te beginnen met je kolfsessie. Fase 2 is de afkolfstand. Je hebt de keuze om de reguliere afkolfmodus te gebruiken, of de intensieve afkolfmodus. Zowel in fase 1 als fase 2 heb je in alle modi 8 niveaus qua zuigkracht en snelheid. De kolf beschikt over voldoende zuigstanden om voor verschillende voorkeuren en situaties de juiste zuigkracht te vinden.
Let op! Kolven mag niet pijnlijk zijn, en de hoogste stand is niet altijd de beste of snelste stand. De stand waarin de melk goed begint te stromen, is de juiste stand. Per borst- of per kolfsessie kan de juiste stand anders zijn. Het is normaal dat de melk niet constant blijft doorstromen, maar dat er kleine pauzes in zitten. Wij raden aan om terug te gaan naar de toeschietmodus of van borst te wisselen, als je met een enkele borstkolf kolft.
De Difrax borstkolf is een 2 fase kolf. Fase 1 is de stimulatiestand. De kolf maakt korte aanzuigingen om een toeschietreflex op te wekken. Dit betekent dat de melk gaat stromen. Wij adviseren om in fase 1 te beginnen met je kolfsessie. Fase 2 is de afkolfstand. Je hebt de keuze om de reguliere afkolfmodus te gebruiken, of de intensieve afkolfmodus. Zowel in fase 1 als fase 2 heb je in alle modi 8 niveaus qua zuigkracht en snelheid. De kolf beschikt over voldoende zuigstanden om voor verschillende voorkeuren en situaties de juiste zuigkracht te vinden.
Let op! Kolven mag niet pijnlijk zijn, en de hoogste stand is niet altijd de beste of snelste stand. De stand waarin de melk goed begint te stromen, is de juiste stand. Per borst- of per kolfsessie kan de juiste stand anders zijn. Het is normaal dat de melk niet constant blijft doorstromen, maar dat er kleine pauzes in zitten. Wij raden aan om terug te gaan naar de toeschietmodus of van borst te wisselen, als je met een enkele borstkolf kolft.
Ja, dat kan. Zorg er wel voor dat je bovenlichaam tijdens het kolven rechtop blijft. Leun niet meer dan 45° naar voren of naar achteren. Wanneer je nog niet zo ervaren bent in het kolven, raden wij aan om tijdens de kolfsessie een rustmoment in te bouwen. Ook kan het stimulerend werken als je tijdens het kolven je baby vasthoudt.
De elektrische borstkolf is discreet en stil, met een geluidsniveau van maximaal 50 decibel in de meest intense modus.
Jazeker! De borstkolf is een handig hulpmiddel tijdens de borstvoedingsperiode. In de beginfase kan de kolf helpen om de borstvoeding goed op gang te brengen of te behouden, vooral wanneer het aanleggen aan de borst nog niet optimaal gaat. Vaak gebeurt dit onder begeleiding en op advies van een professional, zoals een lactatiekundige of kraamzorg.
De kolf kan ook tijdens de borstvoedingsperiode worden gebruikt om een voorraad gekolfde melk aan te leggen. Dit is handig voor momenten waarop je niet fysiek kunt voeden, bijvoorbeeld omdat je weer aan het werk bent of tijdelijk onder begeleiding van een professional moet bijvoeden met gekolfde melk.
Wij adviseren om het afkolfvolume in de container onder de 120 ml te houden en geen grote bewegingen te maken zoals springen, rennen, schudden of andere acties die een schommeling kunnen veroorzaken tijdens het afkolven. Houd de container rechtop als de melk is afgekolfd. De hoek mag niet meer dan 45 graden zijn.
Er is geen dubbele versie van deze kolf beschikbaar. We raden aan wanneer dit wenselijk is om twee afzonderlijke kolven aan te schaffen voor het beste resultaat.
Accu en Opladen
Nee, je kunt de borstkolf niet draadloos opladen. De elektrische borstkolf is oplaadbaar via een USB-C kabel. Deze kabel zit inbegrepen in de verpakking. Je kan de borstkolf ook via een powerbank opladen, handig voor onderweg. Een volle batterij gaat tot 120 minuten mee (4 sessies).
Een volle batterij biedt tot 120 minuten draadloos gebruik (4 sessies). De batterij wordt opgeladen via een USB-kabel. De accu is ook op te laden via een powerbank. Zo kan je de borstkolf ook opladen als je niet thuis bent.
Het duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur voordat de accu volledig is opgeladen. Met een volle accu is de kolf 120 minuten te gebruiken. Dit zijn ongeveer 4 kolfsessies.
Comfort en Pasvorm
Een kolf BH is speciaal ontworpen om te dragen tijdens het kolven, zodat jij je handen vrij hebt om andere activiteiten te doen. Een kolf BH is ontworpen voor een reguliere borstkolf, waarbij een trechtervormig borststuk aan een fles is bevestigd. Voor de Difrax borstkolf heb je geen kolf BH nodig. De kolf past in zijn geheel in de schelp van je BH. Bij een borstvoeding BH kan je de cup aan de voorkant losmaken om de baby live te voeden. Het is niet nodig om een borstvoeding BH te gebruiken met de Difrax kolf, maar het kan wel.
De set bevat een binnenschelp (24 mm) en drie extra inzetmaten (17,19 en 21 mm). Een goed aansluitende binnenschelp is van belang om comfortabel en efficiënt te kolven. Om de juiste maat te vinden, meet je de grootte van je tepel. De tepel bepaalt namelijk de grootte van de binnenschelp, en niet de grootte van je borst. Het meten van de tepel gaat eenvoudig. Meet met behulp van een meetlint of liniaal de diameter van de tepel aan de basis, exclusief de tepelhof. Het kan voorkomen dat de andere borst een andere maat nodig heeft. Meet daarom de tepel van beide borsten.
Let op het volgende
- De tepel moet vrij kunnen bewegen in de schelp.
- Zorg dat de tepelhof niet in het borstschild getrokken wordt.
- Als je het schild plaatst, is 1-2 mm ruimte rondom de tepel normaal.
- Een schild dat te groot of te klein is, kan leiden tot pijnklachten, een beschadigde huid en een slechte productie.
- Kolf nooit langer dan 30 minuten.
Als alle vier de binnenschelpen niet goed op je tepel aansluiten, neem dan contact op met onze klantenservice. Naast deze vier maten is er nog één extra maat van 27 mm. Deze is zo nodig verkrijgbaar via de klantenservice.
De borstkolf weegt leeg 275 gram. Tijdens het kolven zal het gewicht afhangen van de hoeveelheid gekolfde melk in het reservoir.
De afmetingen van de borstkolf is 12,5 cm hoog, 10,5 cm breed en 7,5 cm diep. In totaal past er 120 ml melk in de container. Produceer je meer melk dan kun je de kolf tussentijds stoppen.
Onderhoud
Was na elk gebruik alle onderdelen van de borstkolf die in contact komen met moedermelk in warm water met afwasmiddel. De container kan worden geopend om deze grondig te wassen, te desinfecteren en van binnen te laten drogen. Een speciale afdichting voorkomt lekkage als de container gesloten is. Veeg de onderdelen droog met een schone doek of leg ze op een schone doek om te drogen. Plaats de gewassen onderdelen in een schone opbergtas of in een schone omgeving.
Onderstaande accessoires worden standaard bij de kolf geleverd.
- Basis (body van de borstkolf)
- Ventiel
- Melkhouder 120 ml + afdichtingsring
- Borstschild 24 mm
- Membraankamer bestaande uit een membraandop, membraanhouder en siliconen membraan
- Siliconen inzetschilden in maat 17, 19 en 21 mm
- Stopper voor het sluiten van de melkhouder
Capaciteit en Opslag
Het melkreservoir bevat een maataanduiding om bij te houden hoeveel melk je afkolft. In totaal past er 120 ml melk in de container.
Ja dat kan. Je kunt de kolf tussentijds stoppen. Het beste moment om dit te doen is wanneer je merkt dat de melk niet meer hevig druppelt, zodat je minimaal tot geen melkverlies hebt.
Als je een onderdeel kwijt bent, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij streven ernaar om het missende onderdeel zo snel mogelijk naar je toe sturen.